Danny mindre snack mer show

0
2116

Det var egentligen inte så länge sedan han klev av scenen på sin senaste krogshow, men ändå planerar han snart att kliva på den igen. Det är kanske inte så konstigt. Likt en fotbollsspelare som gång på gång går på planen, eller en lärare som säger adjö till en klass på sommaren och välkomnar en ny till hösten. Har man hittat något man trivs med att göra, så är det lika bra att smida medan järnet är varmt. Danny Saucedo älskar scenen, och gärna i ett format som innebär att han kommer nära sin publik och får ge allt under 90 minuter i form av en färgsprakande scenshow.

31 oktober har nya showen The Run(A)way show premiär på The Theatre i Göteborg och Danny är glad över att återigen få möjligheten att uppträda i en arena som han snabbt kom att älska under senaste showen Nu!.
– Många har frågat mig varför jag hoppar på detta så snart efter att min senaste show tagit slut. Men när Nu! var slut kändes det tomt. Det blev ett hålrum i mitt liv och jag, med alla mina bokstäver, måste få utlopp för all min energi. Dessutom har jag blivit bortskämd med tanke på hur stor produktionen var, det skulle bli svårt att toppa känslan som showen gav mig och översätta det i en liten nattklubbsspelning igen. Så jag är tacksam över att 2Entertain vågar satsa på mig en gång till och att The Theatre litar på att vi förvaltar deras arena ännu en gång. Det hela känns riktigt kul, och jag är stolt över att ha ett så fantastiskt team runt mig, säger Danny.
Till sin hjälp har några av Sveriges absolut bästa dansare i sin ensemble.
– Vi hade en hel helg med auditions där över 500 personer kom och provade, och av dem valde vi ut 10 stycken, förklarar Danny.
Scendesignen är skapad av Halmstads egna Palle Palmé och att scenbygget är av toppklass är A och O enligt Danny.
– Det är jätteviktigt. Vi planerar dessutom att använda en scen omgiven av publik i 360 grader. Så det är av stor betydelse att showen blir perfekt i alla vinklar. Vi vill bjuda på en show som ger en känsla av 3D, där publiken blir en del av helhetsupplevelsen, och inte bara som om de sitter och tittar på live TV, förklarar han.
Vad bär han med sig för erfarenheter från förra omgången då?
– Jag kanske ska dra ner en del på snacket denna gång. En show som skulle bli 1,5h blev inte sällan 2,10h lång istället, för att jag freebasade lite för mycket, säger Danny med ett skratt och fortsätter: Denna gång planerar jag därför inte att prata så mycket, utan snarare kommunicera på de sätt jag faktiskt föredrar, med sång och dans.

Så förberedelserna och inspirationen inför skapande av The Run(A)way show är i full gång. Samtidigt är Danny lite orolig för hur det ska kännas efter att även denna show är över.
– Det känns som om jag verkligen går all in nu. Tänk om jag tömmer mig själv totalt?
Fast det finns nog ingen risk att någon som Danny tar slut. Hans källa till energi och kreativitet verkar vara bottenlös. Parallellt med att han nu planerar sitt livs största show spenderar han också långa dagar i studion där det i skrivande stund produceras nya låtar.
– Ja, det kan hända att jag hinner få ut en eller två låtar innan showen drar igång. Den ena av dem känns riktigt lovande.

Om det blir en radioplåga av Dannys lovande låt återstår att se. Men en sak är säker, höstens stora nöjeshändelse är spikad och The Run(A)way show kommer att vara på allas läppar oavsett.

Text: Amanda Hajney
Foto: Anders Nicander

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här